A rubinvörös, lédús gránátalmavirágok édesek, fanyarak és nagyon egészségesek. Tele vannak antioxidánsokkal, C-vitaminnal és rostokkal. Ebből a cikkből megtudhatjuk, hogyan kell kinyitni a gránátalmát, hogy bármikor élvezhessük ennek a piros gyümölcsnek az ízletes előnyeit.
1. lépés: Vágjuk fel gránátalmát
Egy éles késsel vágjuk le a gránátalma tetejét körülbelül 2-3 centiméterre a tetején lévő kis koronától. Miután eltávolítottuk, a gránátalma 4-6 része lesz elválasztva, jól látható fehér hártyával (béllel).
Vágjuk fel a gránátalmát ezekre a kis szekciókra, közben ügyelve arra, hogy ne vágjunk bele a lédús magokba.
2. lépés: Hámozzuk le a gránátalma héját
Készítsünk elő egy tál hideg vizet. Óvatosan húzzuk szét a gránátalmát a vízben. Hagyjuk, hogy a részek a vízben ázzanak egy kicsit.
3. lépés: Távolítsuk el és válasszuk szét a gránátalma magokat
Víz alatt a hüvelykujjunkkal óvatosan szedjük ki a magokat. A vörös gránátalma magok a tál aljára süllyednek. Egy kanállal kanalazzuk le a fehér hártyákat, amelyek a tetejére úsznak. Szűrjük le a vizet, és már fogyaszthatjuk is a friss gránátalma magjait.
A gránátalma fogyasztásának egyszerű módja az, ha egyszerűen falatozunk azokból a kis lédús hússal körülvett magokból. Igen, megehetjük az egész gránátalmamagot. Megpróbálhatjuk salátákhoz adni, dzsúszt préselni belőle, vagy feldobni vele eddig jól bevált desszertjeinket.
Konyhai tipp: Mikor hámozzuk a gyümölcsöt, gyakran levet ereszt. Az élénkvörös lé foltokat hagyhat. Ha véletlenül a lé kerül valamelyik munkafelületre, azonnal tisztítsuk meg meleg, szappanos vízzel. Ezenkívül érdemes kötény vagy munkaing viselése a ruházat védelme érdekében.